Saturday, December 27, 2014

Σοκολατένιο Επιδόρπιο

Ένα πάρα πολύ διάσημο γλυκό το οποίο δεν νομίζω πως έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, μιλάω φυσικά για το ποτηράκι με το γλυκό που μας φέρνουν μετά το φαγητό στα εστιατόρια.
Πρόσφατα ανέβασα ένα τέτοιο γλυκό που έφαγα στο Facebook και παρατήρησα ότι πάρα πολλοί το λάτρεψαν.
Αποφάσισα λοιπόν να το φέρω στα μέτρα μου και να δημιουργήσω μία συνταγή για το υπέροχο αυτό επιδόρπιο.


Τι θα χρειαστούμε:
-Μπισκότα με ginger
-Σοκολατένια ganache
-1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
-1 κάψουλα βανίλια σε σκόνη ή σποράκια από μία βανίλια,

Και πως το φτιάχνουμε;;
-Διαλέγουμε τα ποτήρια που μας αρέσουν για να στήσουμε μέσα το γλυκό μας,
-Παίρνουμε μερικά μπισκότα με ginger που φτιάξαμε για τα χριστούγεννα και τα σπάμε με τα χέρια σε κομματάκια,
-Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα από τα κομματάκια του μπισκότου στον πάτο των ποτηριών,
-Για να κάνουμε τη σοκολατένια ganache ακολουθούμε αυτή τη συνταγή χωρίς όμως το τελευταίο βήμα δηλαδή την προσθήκη του βουτύρου,
-Μόλις η ganache έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τη χτυπάμε για λίγο μέχρι να αφρατέψει,
-Μοιράζουμε την ganache στα ποτήρια πάνω από τα μπισκότα, αφήνοντας 2-3 εκατοστά κενό στο πάνω μέρος του ποτηριού,
-Βάζουμε τα υπόλοιπα κομματάκια των μπισκώτων πάνω από τη ganache,
-Σε ένα μπολ βάζουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος,

-Χτυπάμε με το μίξερ στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι η σαντιγύ να σφίξει καλά,



-Βάζουμε σε ένα κορνέ λίγη σαντιγύ και μοιράζουμε στα ποτηράκια μας πάνω από τα μπισκότα,
-Τελειώνουμε βάζοντας λίγα τρίμματα μπισκότου πάνω από τη σαντιγύ,
-Απολαύστε!!




No comments:

Post a Comment