Wednesday, December 10, 2014

Μακαρονάδα με σάλτσα πέστο βασιλικού

Για τους λάτρεις της μακαρονάδας η πέστο βασιλικού είναι ίσως η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη εναλλακτική. Μια γλαστρούλα με φρέσκο βασιλικό πιάνει λίγο χώρο και ανθίζει από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο. Δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη φροντίδα, απλώς απαιτεί φως, χωρίς να είναι εκτεθειμένος απευθείας στον ήλιο, ο οποίος μαραίνει τα φύλλα του. Πρέπει να ποτίζεται, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, σε καθημερινή βάση. Για να παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής του, να ψαλιδίζετε τα άνθη του. Έχοντας πει αυτά νομιζώ ότι αξίζει ο οποιοσδήποτε να επενδύσει σε μια γλάστρα με βασιλικό.



  Τι θα χρειαστούμε:
  • Για την πέστο βασιλικού:
-4 ή 5 κλωναράκια βασιλικού
-1 κούπα του καφέ κουκουνάρια ή καρύδια
-1 σκελίδα σκόρδο
-100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί)
-150 ml ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι 
  • Για τα μακαρόνια:
- 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (νομίζω πως οι πέννες ταιριάζουν απόλυτα)
-αλάτι

 Και πως το φτιάχνουμε;;
-Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν, 
-Πλένουμε καλα τα κλωναράκια και μαδάμε τα φύλλα αφού μονο αυτά θα χρησιμοποιήσουμε,
-Σε ένα multi βάζουμε τα κουκουνάρια και τα χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να μην υπάρχουν πια μεγάλα κομμάτια,
-Προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πάλι 2-3 λεπτά κάθε φορά που προσθέτουμε κάτι μέχρι να έχουμεε ένα ομογενές μίγμα,
-Εντωμεταξύ δοκιμάζουμε αν τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα και τα στραγγίζουμε κρατώντας όμως περίπου μία κούπα του καφέ νερό,
-Βάζουμε τα μακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που κρατήσαμε και προσθέτουμε και την πέστο, 
-Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι η σάλτσα να έχει μοιραστεί παντού το ίδιο,
-Κόβουμε μία φρέσκια ντομάτα σε κυβάκια,
-Αφού σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζουμε τα κυβάκια ντομάτας από πάνω και τελειώνουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα,
-Απολαύστε!!

 

2 comments:

  1. Μακαρονάδες ενωθείτε! Σόφη θα το εκτιμήσω αν κάποια στιγμή ανεβάσεις και συνταγή για καρμπονάρα...Κάτι εύκολο βέβαια, να μπορέσω να το φτιάξω κι εγώ η ψιλο-άσχετη :)
    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά που μου το είπες, έχω την ΤΕΛΕΙΑ συνταγή για καρμπονάρα!!!

      Delete