Tuesday, December 9, 2014

Cupcake με γλυκιά κολοκύθα

Σε κάθε σπίτι περίπου από τον Οκτώβριο και μετά "σκάνε μύτη" εκείνες οι υπέροχες πορτοκαλί κολοκύθες. Μπορεί να είναι γνωστές σε όλους μας για την τέλεια κολοκυθόπιτα που γίνονται αλλά πραγματικά οι επιλογές είναι άπειρες. Με λίγη όρεξη και φαντασία γεννήθηκαν και τα δικά μου cupcake!!


Τι χρειαζόμαστε:
-Μία μικρή κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια (στη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα μισά κυβάκια)
-2 κουταλακια του γλυκού κανέλα
-2 κουταλακια του γλυκού γαρύφαλο
-340 γραμμάρια αλεύρι
-225 γραμμάρια ζάχαρη
-200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-4 αυγά
-2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια σε σκόνη
-1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-λίγο αλάτι
-60 ml γάλα

Και πώς το φτιάχνουμε;;
-Αφού καθαρίσουμε την κολοκύθα μας χωρίσουμε στη μέση τα κυβάκια που θα κόψουμε (τα υπόλοιπα μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετό χρονικό διάστημα σε μια σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη),
-Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό και αφήνουμε σε ζεστο μάτι μέχρι να βράσει,
-Όταν το νερο αρχίσει να βράζει βάζουμε μέσα τα κυβάκια της κολοκύθας και τ αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν,
-Εντωμεταξύ έχουμε έτοιμο το βασικό μείγμα για κέικ που γίνεται ώς εξης:
-Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο,
-Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και τη βανίλια,
-Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ στο μίγμα μέχρι να γίνει ομογενές,
-Αφού βγάλουμε από τη φωτιά τα κυβάκια και τ στραγγίσουμε τα βάζουμε και αυτα στο μίγμα είτε όπως είναι έιτε ελαφρώς πολτοποιημένα με ένα πιρούνι,
-Ανακατεύουμε καλά για να διανεμηθεί ισόποσα η κολοκύθα σε όλο το μίγμα,
-Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλο και ανακατεύουμε πάλι,
-Μοιράζουμε το μίγμα είτε σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης, είτε σε μιας χρήσεως χάρτινα φορμάκια για cupcake,
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά.


Τα συγκεκριμένα cupcake συνδιάζονται υπέροχα με μια ιδιαίτερη σαντυγί:
-Χτυπάμε σ' ένα μπολ μια φυτική σαντιγύ (θα τη βρείτε στα super market) η οποία έχει κρυώσει στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ,
-Αφού αφρατέψει η σαντυγί βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας merenda και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί,
-Με ένα κορνέ βάζουμε τη σαντυγί πάνω στα cupcake και τελειώνουμε με χρωματιστή τρούφα,
-Και απολαμβάνουμε!!


No comments:

Post a Comment