Ή αλλιώς γνωστά ως gingerbread cookies. Θεωρώ ότι είναι από τα πιο μυρωδάτα μπισκοτάκια, τέλεια για τα χριστούγεννα αφού παίρνουν πανεύκολα όποιο σχήμα θέλετε με κουπ πατ.
Τι θα χρειαστούμε:
-900 γραμμάρια αλεύρι
-2 κουταλιές της σούπας κανέλλα
-2 κουταλιές της σούπας ginger σε σκόνη
-1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλο
-1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-240 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
-2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-300 γραμμάρια μέλι
Και πως τα φτιάχνουμε;;
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά και το αφήνουμε στην άκρη,
Τι θα χρειαστούμε:
-900 γραμμάρια αλεύρι
-2 κουταλιές της σούπας κανέλλα
-2 κουταλιές της σούπας ginger σε σκόνη
-1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλο
-1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-240 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
-2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-300 γραμμάρια μέλι
Και πως τα φτιάχνουμε;;
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά και το αφήνουμε στην άκρη,
-Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να είναι αφράτο και ομοιογενές,
-Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς,
-Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε,
-Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού (αυτό το βήμα καλύτερα να το κάνουμε χειροκίνητα γιατί το μίγμα σφίγγει αρκετά),
-Μόλις το αλεύρι ανακατευτεί ομοιόμορφα σκεπάζουμε το μίγμα με μία διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα,
-Πάσπαλίζουμε τον πάγκο που θα δουλέψουμε με αλεύρι και βγάζουμε ένα μπαλάκι από τη ζύμη,
-Με τον πλάστη το ανοίγουμε μέχρι να έχει πάχος λίγο λιγότερο από μισό εκατοστό,
-Με τα κουπ πατ κόβουμε σε σχέδια,
-Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί,
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά,
-Απολαύστε!!!
No comments:
Post a Comment