Friday, December 12, 2014

Κορμός, Μωσαϊκό ή Σαλάμι

Ο σοκολατένιος αυτός κορμός είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά γιατί είναι εύκολο και γρήγορο να γίνει, είναι πεντανόστιμο και μπορείς να το παραλλάξεις με άπειρους τρόπους.


 Τι θα χρειαστούμε:
-5 αυγά
-1.5 κούπα καφέ γάλα
-3/4 κούπας του καφέ κονιάκ
-2 κουταλιές της σούπας κακάο
-3 κουταλιές της σούπας Nesquick
-1.5 κούπα του καφέ ζάχαρη
-3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
-1 πακέτο μαργαρίνη με βούτυρο 250 γραμμάρια
**ΠΡΟΣΟΧΗ!!Τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-1 κουβερτούρα γάλακτος
-1 κρέμα γάλακτος

Και πως το φτιάχνουμε;;
-Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα περίπου στα 4 και τα βάζουμε στην άκρη,
-Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα,
-Σταδιακά προσθέτουμε το κονιάκ, το κακάο και το nesquick, τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς,
-Βάζουμε τα μπισκότα και με τα χέρια ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν το ίδιο παντού και να "σφίξει" το μίγμα,
-Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και με ένα βρεγμένο κουτάλι το "ισιώνουμε",
-Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες,
-Απολαυ...όχι ακόμα!!!
Τη συνταγή αυτή την είχα φτιάξει για τα γενέθλεια μου, και όπως φαίνεται στη φωτογραφία την είχα εμπλουτίσει λίγο..
-Σπάμε την κουνερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ,
-Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 ποτήρι περίπου 250 ml κρέμα γάλακτος,
-Μόλις η κρέμα γάλακτος αρχίσει να βράζει τη βγάζουμε από το μάτι και τη ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο μπόλ με την κουβερτούρα,
-Ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν πια κομμάτια κουβερτούρας μέσα,
-Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο δίσκο,
-Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα σοκολάτας που μόλις φτιάξαμε και τελειώνουμε με πολύχρωμη τρούφα,
-Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ακόμα μία ώρα,
-Και απολαμβάνουμε!!!

No comments:

Post a Comment