Thursday, December 11, 2014

Μπουγιουρντί στο πήλινο

Νομίζω πως το σηγκεκριμένο πιάτο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή!!Η φέτα έιναι πλέον συνώνυμη με την Ελλάδα και εγώ την αγαπάω ιδιαίτερα σε αυτή της τη μορφή!!!


Τι θα χρειαστούμε:
-500 γραμμάρια φέτα
-1 πιπεριά
-1 πιπεριά τσίλι
-1 ντομάτα 
-100 γραμμάρια από οποιοδήποτε μαλακό κασέρι (για να λιώσει εύκολα)
-2 κουταλιές του γλυκού φυτίνη
-ρίγανη

Και πως το φτιάχνουμε;;
-Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια,


-Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες,
-Κόβουμε το κοτσάνι και την άκρη από την πιπεριά τσίλι, ξεπλένουμε τους σπόρους και την κόβουμε σε 2 κομμάτια αν είναι μεγάλη αλλιώς την αφήνουμε ολόκληρη,
-Κόβουμε τη φέτα και το κασέρι σε κομμάτια,
-Βάζουμε τα τυριά μέσα σε ένα πήλινο σκεύος (ή σε οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος έχουμε),


-Προσθέτουμε τα κυβάκια τομάτας,

-Βάζουμε την πιπεριά τσίλι (στη φώτο έχω βάλει μία κουταλιά από καυτερό μίγμα σε σκόνη),

 -Από πάνω ρίχνουμε τη ρίγανη και τη φυτίνη, 

-Βάζουμε και τις πιπεριές,

-Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά,

-Ανακατεύουμε και πατάμε με ένα πηρούνι για να γίνει ομοιόμορφο το μπουγιουρντί,
-Απολαύστε!!! 



No comments:

Post a Comment