Νομίζω πως το σηγκεκριμένο πιάτο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή!!Η φέτα έιναι πλέον συνώνυμη με την Ελλάδα και εγώ την αγαπάω ιδιαίτερα σε αυτή της τη μορφή!!!
Τι θα χρειαστούμε:
-500 γραμμάρια φέτα
-1 πιπεριά
-1 πιπεριά τσίλι
-1 ντομάτα
-100 γραμμάρια από οποιοδήποτε μαλακό κασέρι (για να λιώσει εύκολα)
-2 κουταλιές του γλυκού φυτίνη
-ρίγανη
Και πως το φτιάχνουμε;;
-Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια,
-Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες,
-Κόβουμε το κοτσάνι και την άκρη από την πιπεριά τσίλι, ξεπλένουμε τους σπόρους και την κόβουμε σε 2 κομμάτια αν είναι μεγάλη αλλιώς την αφήνουμε ολόκληρη,
-Κόβουμε τη φέτα και το κασέρι σε κομμάτια,
-Βάζουμε τα τυριά μέσα σε ένα πήλινο σκεύος (ή σε οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος έχουμε),
-Προσθέτουμε τα κυβάκια τομάτας,
-Βάζουμε την πιπεριά τσίλι (στη φώτο έχω βάλει μία κουταλιά από καυτερό μίγμα σε σκόνη),
-Από πάνω ρίχνουμε τη ρίγανη και τη φυτίνη,
-Βάζουμε και τις πιπεριές,
-Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά,
-Ανακατεύουμε και πατάμε με ένα πηρούνι για να γίνει ομοιόμορφο το μπουγιουρντί,
-Απολαύστε!!!
Τι θα χρειαστούμε:
-500 γραμμάρια φέτα
-1 πιπεριά
-1 πιπεριά τσίλι
-1 ντομάτα
-100 γραμμάρια από οποιοδήποτε μαλακό κασέρι (για να λιώσει εύκολα)
-2 κουταλιές του γλυκού φυτίνη
-ρίγανη
Και πως το φτιάχνουμε;;
-Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια,
-Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες,
-Κόβουμε το κοτσάνι και την άκρη από την πιπεριά τσίλι, ξεπλένουμε τους σπόρους και την κόβουμε σε 2 κομμάτια αν είναι μεγάλη αλλιώς την αφήνουμε ολόκληρη,
-Κόβουμε τη φέτα και το κασέρι σε κομμάτια,
-Βάζουμε τα τυριά μέσα σε ένα πήλινο σκεύος (ή σε οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος έχουμε),
-Προσθέτουμε τα κυβάκια τομάτας,
-Βάζουμε την πιπεριά τσίλι (στη φώτο έχω βάλει μία κουταλιά από καυτερό μίγμα σε σκόνη),
-Από πάνω ρίχνουμε τη ρίγανη και τη φυτίνη,
-Βάζουμε και τις πιπεριές,
-Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά,
-Ανακατεύουμε και πατάμε με ένα πηρούνι για να γίνει ομοιόμορφο το μπουγιουρντί,
-Απολαύστε!!!
No comments:
Post a Comment