Wednesday, December 10, 2014

Μακαρονάδα με σάλτσα καρμπονάρα

Με αφορμή το αίτημα της καλής μου φίλης, Λίλας, αποφάσισα να ανεβάσω μία ακόμα συνταγή για μακαρονάδα αυτή τη φορά με σάλτσα καρμπονάρα. Η σηγκεκριμένη είναι μία από τις αγαπημένες, αν όχι η αγαπημένη μου, σάλτσα για μακαρονάδα καθώς όχι μόνο είναι εύκολη και σχετικά γρηγορή αλλά και πάρα πολύ γευστική και αρωματική!



  Τι θα χρειαστούμε:

  • Για την σάλτσα καρμπονάρα:

-1 μεγάλη κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κονσέρβα μανιτάρια ή 1 πακέτο φρέσκα άσπρα στρόγγυλα μανιτάρια
-10-15 φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα ή και συνδυασμό αυτών
**Αν έχετε στο ψυγείο κοτόπουλο από προηγούμενη μερα μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε!!
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-150 γραμμάρια τριμμένο μαλακό κασέρι πχ gouda
-10 φυλλαράκια βασιλικό
-αλάτι και πιπέρι 

  • Για τα μακαρόνια:
- 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (προτιμώ τα σπαγγέτι με τη σηγκεκριμένη σάλτσα)

-αλάτι



 Και πως το φτιάχνουμε;;

-Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα μακαρόνια μας να βράσουν,
-Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,
-Στραγγίζουμε τα μανιτάρια αν ειναι σε κονσέρβα, αν είναι φρέσκα τα κόβουμε σε φέτες ή κυβάκια
 **Τα άσπρα στρόγγυλα μανιτάρια ΔΕΝ χρειάζονται πλύσιμο παρα μόνο σκούπισμα με μια βρεγμένη πετσέτα και κόψιμο της βάσης από το κοτσανάκι!!
-Αφού ζεσταθεί και λιώσει το βούτυρο ή ζεματίσει το λάδι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα μανιτάρια και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά,
-Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να σωταριστούν καλά τα υλικά μας, περίπου 4-5 λεπτά,
**ΠΡΟΣΟΧΗ!!Στα αντικολλητικα σκεύη είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ ξύλινες κουτάλες καθώς το μέταλλο χαράσει την επιφάνεια και καταστρέφει τις αντικολλητικές της ιδιότητες!!
-Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση,
-Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς για να μην "κόψει",
-Αλατίζουμε ανάλογα με την προτίμηση μας,
-Σβήνουμε το μάτι αφήνοντας πάνω το τηγάνι με τη σάλτσα,
-Προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και τη μισή ποσότητα του τριμμένου κασεριού και ανακατέυουμε μέχρι να έχουμε μία ομογενή σάλτσα,
-Στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας και τα βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα,
-Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να διανεμηθεί παντού το ίδιο,
-Προσθέτουμε το κασέρι που περίσσεψε είτε στην κατσαρόλα, είτε όταν σερβίρουμε στο πιάτο,
-Απολάυστε!!

No comments:

Post a Comment