Sunday, December 21, 2014

Τούρτα Minnie Mouse - Σοκολατένια βουτυρόκρεμα

Η εν λόγω κρέμα είναι συνδιασμός σοκολατένιας ganache (δηλαδή σάλτσα σοκολάτας) με buttercream (δηλαδή κρέμα με βάση το βούτυρο). Έχει πλούσια σοκολατένια γεύση και βελούδινη υφή και ταιριάζει τέλεια σε τούρτα!


Τι θα χρειαστούμε:
-2 κουβερτούρες γάλακτος
-1 πακέτο κρέμα γάλακτος
-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
-250 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο

Και πως το φτιάχνουμε;;
-Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το σιρόπι γλυκόζης,


-Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού (δηλαδή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει),

-Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια,

-Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα τη βγάζουμε από το μάτι και τη ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ με τη σοκολάτα,

-Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδομπλέντερ για μεγαλύτερη ευκολία και για να λιώσει πιο γρήγορα η κουβερτούρα),

-Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά χτυπάμε βάζοντας σταδιακά κομμάτια βουτύρου εχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα,

**ΠΡΟΣΟΧΗ!!'Οταν χτυπήσουμε την ganache με το βούτυρο πρέπει να είναι και τα δύο σε θερμοκρασία δωματίου, αν η σάλτσα είναι ακόμα ζεστή το βούτυρο απλά θα λιώσει χωρίς να αλλάξει τη σύσταση του μιγμάτος.
-Αφήνουμε τη βουτυρόκρεμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να είναι δροσερή και μετά τη χρησιμοποιούμε σαν γέμιση στην τούρτα καθώς και στο γλασάρισμα.

No comments:

Post a Comment