Wednesday, January 7, 2015

Τηγανίτες με μπανάνα

Για πρωινό οι τηγανίτες είναι τις περισσότερες φορές το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό.. Ωστόσο αν και πεντανόστιμες η αλήθεια είναι ότι έχουν μία αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Έτσι λοιπόν και σήμερα το πρωί αποφάσισα ότι πρέπει να ανακαλύψω μία γρήγορη και υγιεινή εκδοχή της αγαπημένης μας τηγανίτας!!


Τι θα χρειαστούμε:
-2 ώριμες μπανάνες
-1 κούπα αλεύρι
-2 αυγά

Και πως τις φτιάχνουμε;;
-Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια ένταση,
-Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχει να γίνουν κρέμα,
-Προσθέτουμε τη μισή κούπα με το αλεύρι,
-Και τα αυγά,
-Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα,
**ΠΡΟΣΟΧΗ!!Το μίγμα μας επεισή έχει μέσα τις πολτοποιημένες μπανάνες δεν θα γίνει λείο.
-Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μίγμα να είναι κρεμώδες,

-Με μία κουτάλα βάζουμε μίγμα στο τηγάνι και με την κάτω μεριά της απλώνουμε όσο γίνεται ομοιόμορφα το μίγμα στο τηγάνι,


**ΠΡΟΣΟΧΗ!!Στο τηγάνι μας δεν χρειάζεται να προσθέσουμε βούτυρο ή λάδι καθώς έτσι οι τηγανίτες θα γίνουν πιο αφράτες λαι ελαφριές.
-Περιμένουμε να δημιουργηθούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας και τη γυρνάμε,
-Περιμένουμε 2-3 λεπτά και αφού ελέγξουμε ότι και οι δύο πλευρές έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα σερβίρουμε σε ένα πιάτο,
-Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι το μίγμα μας να τελειώσει,
-Σερβίρουμε τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη,
** Η συνταγή βγάζει 3 μέτριες ή 6 μικρές τηγανίτες.
-Απολαύστε!!

No comments:

Post a Comment