Wednesday, April 22, 2015

Στραπατσάδα

Ή αυγά με τομάτα..Εύλογα ο καθένας μας συνδέει τις γεύσεις που αγαπά με ευχάριστες αναμνήσεις...Έτσι και εγώ με αυτό το φαγητό!!Μου το έφτιαχνε η μαμά μου μόλις έφτιαχνε λίγο ο καιρός..Γιατί το ανοιξιάτικο σούρουπο στο μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα ταιριάζει τέλεια με στραπατσάδα, το εγγυόμαι!!! Αυτά τα όμορφα βράδια σκεφτόμουν κ εγώ ενώ μαγείρευα, και με παρηγορούσαν η αναμνήσεις γιατί ούτε τη θέα της θάλασσας είχα αλλά ούτε και ο καιρός θύμιζε τέλη Απριλίου..


 Τι θα χρειαστούμε:
-2 μεγάλα αυγά
-2 ώριμες τομάτες
-Τριμμένο κασέρι
-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Και πως το φτιάχνουμε;;
-Τρίβουμε τη μία τομάτα στον τρίφτη και τη δεύτερη την κόβουμε σε κυβάκια,
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε την τριμμένη τομάτα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαζί με αλάτι και μυρωδικά της επιλογής μας,
-Σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι,

-Μόλις εξατμιστεί το ζουμί της τομάτας χαμηλώνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά,

-Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα,
-Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι,
-Και τα κυβάκια τομάτας με τη φρέσκια ρίγανη,
-Ανακατεύουμε καλά,
-Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό,

-Απολαύστε!!!








No comments:

Post a Comment