Friday, April 24, 2015

Baby πατάτες στο φούρνο

Όταν αγοράζω κάτι όμορφο με πιάνει πάντα μία ακατανίκητη παρόρμηση να το χρησιμοποιήσω κατευθείαν, είτε αυτό το κάτι είναι ρούχα τα οποία θα φορέσω μανιωδώς μέχρι να βαρεθώ είτε στην προκειμένη περίπτωση είναι δυο υπέροχα μαύρα πυρεξάκια!!
Σκεφτόμουν αρκετή ώρα τι θα μπορούσα να φτιάξω ώστε να εκμεταλλευτώ την πυρίμαχη δράση τους και μετά θυμήθηκα τις baby πατατούλες που μου είχε φέρει πριν λίγο καιρό η μαμά μου..

 



Τι θα χρειαστούμε:
-6 baby πατάτες
-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
-περίπου 250 ml  γιαούρτι (ένα κεσεδάκι)
-200 γραμμάρια τριμμένο τυρί (εδώ χρησιμοποίησα κεφαλογραβιέρα)
-σκόνη σκόρδου ή 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Και πως τις φτιάχνουμε;;
-Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι (σε κάθε pyrex) και το αλείφουμε στον πάτο και τα τοιχώματα,
 -Πλένουμε με καυτό νερό τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις στρώνουμε στο pyrex, προσθέτουμε φύλλα από φρέσκια ρίγανη, αλάτι με μυρωδικά και σκόνη σκόρδου,


-Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύπτει περίπου τα 2/3 του ύψους της πατάτας και τις ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά,

 -Αφού μαλακώσουν λίγο οι πατάτες τις βγάζουμε απο τα pyrex και προσθέτουμε από μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι και ανακατεύουμε μαζί με το ζουμί από τις πατάτες,
 -Ξαναβάζουμε τις πατάτες στα pyrex,
 -Προσθέτουμε λίγο μπέικον,
 -Λίγο κασέρι,
 -Ξανά μπέικον,
 -Και το γιαούρτι που έμεινε ψήνουμε πάλι στους 180°C για ακόμα 40 λεπτά,
 -Απολαύστε!!!(κατευθείαν από τα pyrex)


No comments:

Post a Comment