Wednesday, March 11, 2015

Παγωτό καραμέλα-μπισκότο

Μπορεί να είναι ακόμα Μάρτιος, αλλά ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για σπιτικό παγωτό. Ειδικά αν συνοδεύεται με ένα ζεστό σουφλέ σοκολάτας ή μία φρεοσκοψημένη βάφλα!! Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα αγαπημένα μου αφού συνδιάζει τέλεια την πλούσια γεύση της καραμέλας με τη δροσιά του παγωτού και τα κομματάκια μπισκότου!!

Τι θα χρειαστούμε:
-330 ml κρέμα γάλακτος
-1 κονσέρβα ζαχαρούχο
-μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-1 κουταλιά της σούπας σιρόπι γλυκόζης

Και πως το φτιάχνουμε;;
-Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κονσέρβα με το ζαχαρούχο, δεν την ανοίγουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τη συσκευασία και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 ώρες,
-Αφού βράσει το ζαχαρούχο, το ανοίγουμε και το βάζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά,

-Προσθέτουμε το σιρόπι γλυκόζης και το ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο,

-Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, όχι σε σαντυγί αλλά μέχρι ίσα ίσα να αφρατέψει,
-Προσθέτουμε σπασμένα τα μπισκότα και ανακατεύουμε,
-Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα καραμέλας και ανακατεύουμε,

-Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπόλ για παγωτό και το κλείνουμε μέσα σε μία πλαστική σακούλα τροφίμων,


 **Tip: Η πλαστική σακούλα αποτρέπει το παγωτό από το να σκληρύνει κάτι που μας διευκολύνει στο σερβίρισμα.
-Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες,
-Σερβίρουμε και γαρνίρουμε είτε με πολύχρωμα τρουφάκια ή μπορούμε να ζεστάνουμε την καραμέλα που έμεινε και να περιχύσουμε το παγωτό με αυτή,
-Απολαύστε!!



No comments:

Post a Comment