Friday, February 20, 2015

Μανιταρόσουπα

Μερικές φορές ειλικρινά πιστεύω πως ο χειμώνας δεν είναι αρκετός για να απολαύσουμε όλες τις υπέροχες σούπες που υπάρχουν. Μία από τις αγαπημένες μου είναι αυτή η μανιταρόσουπα αφού συνδιάζει τόσα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά, τα μανιτάρια, τη βελούδινη υφή και τις έντονες γεύσεις και αρώματα που έχει!! Αλλά ότι και να πώ δεν είναι αρκετό, δοκιμάστε την και θα δείτε!!

Τι θα χρειαστούμε:
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-Σκόρδο σε σκόνη
-1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή 2 κούπες φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
-50 γραμμάρια τριμμένο κασέρι 
-300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

*Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια θα χρειαστείτε και ένα ποτήρι λευκό κρασί το οποίο θα αντικαταστήσει το ζουμί των μανιταριών της κονσέρβας.
*Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα κασέρι μετσοβόνε για την πλούσια γεύση που έχει.

Και πως θα τη φτιάξουμε;;
-Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσει,

-Στραγγίζουμε τα μανιτάρια κρατώντας το ζουμί από την κονσέρβα και τ τσιγαρίζουμε στο βούτυρο,

-Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη,

-Σβήνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε από την κονσέρβα ή αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί,
-Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει,

*Αν υπάρχει παραπάνω λάδι στην επιφάνεια της σούπας μπορείτε να βγάλετε "ρουφώντας" το με λίγο χαρτί κουζίνας.
-Προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει,
-Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο,
-Απολαύστε!!

No comments:

Post a Comment