Friday, February 20, 2015

Pannacotta

Θα μπορούσα να αρχίσω να μιλάω για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και πως είναι η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου, η μέρα των ερωτευμένων ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κυρίως γιατί, και όλοι οι ερωτευμένοι θα με καταλάβετε, όταν αγαπάς κάποιον κάθε μέρα μαζί του είναι γιορτή! Θεωρώ ότι δεν χρειάζετε να περιορίζονται οι εκδηλώσεις αγάπης σε μία και μοναδική μέρα ειδικά όταν μπορείτε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου να γλυκάνετε τον αγαπημένο σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά!!
Για το κυριολεκτικό κομμάτι είμαι εδώ για να βοηθήσω με το να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για μία πεντανόστιμη panna cotta που, τουλάχιστον ο δικός μου αγαπημένος, λάτρεψε!!


Τι θα χρειαστούμε:
-400 ml κρέμα γάλακτος
-100 ml γάλα
-30 γραμμάρια ζάχαρη
-1 φρέσκια βανίλια ή 2 βανίλιες σε κάψουλα
-4 φύλλα ζελατίνης
-1 κούπα βατόμουρα και φραμπουάζ (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
-3-4 σφηνάκια βότκα

*Η συνταγή βγάζει περίπου 8 ατομικές panna cotta.
*Μπορείται να αντικαταστήσετε τη βότκα με οποιοδήποτε ποτό της επιλογής σας και τα βατόμουρα με οποιοδήποτε φρόυτο.

Και πως τη φτιάχνουμε;;
-Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς,

-Χαράσουμε τη βανίλια, βγάζουμε τους σπόρους και ρίχνουμε στην κρέμα και το λοβό και τους σπόρους,



-Βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά,


-Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό,

-Στύβουμε ελαφρά τα φύλλα με το χέρι και προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθούν τελείως,

-Βάζουμε την κρέμα σε φορμάκια σιλικόνης,
-Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα,
-Ξεπλένουμε τα βατόμουρα ή φραμπουάζ με μπόλικο νερό,
-Βάζουμε τα 3/4 περίπου σε ένα μακρόστενο δοχείο ή ποτήρι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 σφηνάκια βότκα,
-Με ένα ραβομπλέντερ ή με πιρούνι τα λιώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν πουρές,

-Τα υπόλοιπα βατόμουρα ή φραμπουάζ τα βάζουμε σε ένα μπολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 σφηνάκι βότκα και τα αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη,

-Για να τα ξεφορμάρουμε βάζουμε σε ένα μπολ ζεστό νερό και βουτάμε το φορμάκι, προσέχοντας να μην πέσει νερό μέσα στην κρέμα,
-Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε σε ένα πιάτο,
-Γαρνίρουμε με τον πουρέ βατόμουρων και με 1-2 βατόμουρα,
-Απολαύστε!!

No comments:

Post a Comment