Thursday, December 10, 2015

Cheesecake με μπισκότα oreo


 Εντάξει, δεν μπορώ να πω ψέματα... Μερικές φορές απλά θέλω να φτιάξω όσο πιο γρήγορα γίνεται ένα γλυκό.. Αλλά να είναι και νόστιμο και όμορφο.. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι πετυχαίνει πάντα.. Έχω παρατηρήσει ότι η επιτυχία ενός γλυκού/φαγητού είναι πάντα ανάλογη με την διάθεση μου όταν το ετοιμάζω, και επίσης βοηθάει και η καλή παρέα!! Οκ οκ αρκετά είπα, ακολουθεί συνταγή για πανεύκολο και γρήγορο και νόστιμο και όμορφο cheesecake oreo!! 
*Στις φωτογραφίες της συνταγής πρωταγωνιστεί και το πρώτο μου χριστουγεννιάτικο δεντράκι!!




Τι θα χρειαστούμε:

-2 κουτιά μπισκότα oreo
-250 γραμμάρια βούτυρο
-250 γραμμάρια cream cheese
-1 φυτική σαντιγί
-1 σοκολάτα κουβερτούρα
-ζάχαρη άχνη 

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με οποιαδήποτε σοκολάτα της επιλογής σας.
*Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκιά προτιμά ο καθένας την κρέμα. Στη συγκεκριμένη συνταγή εγώ χρησιμοποίησα 3-4 κουταλιές του γλυκού στέβια.

Και πώς το φτιάχνουμε;;

-Σε ένα blender χτυπάμε το 1.5 κουτί από τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη,
-Παράλληλα ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι περίπου 100 γραμμάρια βούτυρο μέχρι να λιώσει,
*ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πρέπει να παρακολουθούμε το βούτυρο έτσι ώστε να μην καεί.
-Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και το στρώνουμε σε μια φόρμα για κέικ,

-Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να "σφίξει",
-Σε ένα μπολ "χτυπάμε" τη φυτική σαντιγί με το cream cheese και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα,




-Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε περίπου 100-150 γραμμάρια από το βούτυρο και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια,

*Όσο μικρότερα είναι τα κομμάτια της σοκολάτας τόσο πιο εύκολα θα λιώσει, ζεσταίνοντας την στο φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να κινδυνέψει να καεί.

-Βάζουμε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα στο μικροκυμάτων για το πολύ ένα λεπτό,
-Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν όλα τα κομματάκια,



-Χωρίζουμε το μείγμα της σαντιγί με το cream cheese στη μέση και προσθέτουμε το μισό στη λιωμένη σοκολάτα,



-Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα,


-Στο υπόλοιπο μισό του μείγματος της κρέμας προσθέτουμε όσα μπισκότα μας έμειναν (ΕΚΤΟΣ από ένα) σπασμένα σε κομμάτακια,



-Ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού τα μπισκότα,



-Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και προσθέτουμε πρώτα το μείγμα της κρέμας με τα μπισκότα,



-Και από πάνω προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα,



-Βάζουμε το μπισκότο που μας έμεινε στη μέση,



*Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να "χτυπήσουμε" το μπισκότο στο blender μέχρι να γίνει σκόνη και να το πασπαλίσουμε από πανω.

-Απολαύστε!!!
       

No comments:

Post a Comment