*Στις φωτογραφίες της συνταγής πρωταγωνιστεί και το πρώτο μου χριστουγεννιάτικο δεντράκι!!
Τι θα χρειαστούμε:
-2 κουτιά μπισκότα oreo
-250 γραμμάρια βούτυρο
-250 γραμμάρια cream cheese
-1 φυτική σαντιγί
-1 σοκολάτα κουβερτούρα
-ζάχαρη άχνη
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα με οποιαδήποτε σοκολάτα της επιλογής σας.
*Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκιά προτιμά ο καθένας την κρέμα. Στη συγκεκριμένη συνταγή εγώ χρησιμοποίησα 3-4 κουταλιές του γλυκού στέβια.
Και πώς το φτιάχνουμε;;
-Σε ένα blender χτυπάμε το 1.5 κουτί από τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη,
-Παράλληλα ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι περίπου 100 γραμμάρια βούτυρο μέχρι να λιώσει,
*ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πρέπει να παρακολουθούμε το βούτυρο έτσι ώστε να μην καεί.
-Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και το στρώνουμε σε μια φόρμα για κέικ,
-Σε ένα μπολ "χτυπάμε" τη φυτική σαντιγί με το cream cheese και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα,
-Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε περίπου 100-150 γραμμάρια από το βούτυρο και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια,
-Βάζουμε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα στο μικροκυμάτων για το πολύ ένα λεπτό,
-Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν όλα τα κομματάκια,
-Χωρίζουμε το μείγμα της σαντιγί με το cream cheese στη μέση και προσθέτουμε το μισό στη λιωμένη σοκολάτα,
-Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα,
-Ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού τα μπισκότα,
-Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και προσθέτουμε πρώτα το μείγμα της κρέμας με τα μπισκότα,
-Και από πάνω προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα,
-Βάζουμε το μπισκότο που μας έμεινε στη μέση,
*Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να "χτυπήσουμε" το μπισκότο στο blender μέχρι να γίνει σκόνη και να το πασπαλίσουμε από πανω.
-Απολαύστε!!!
No comments:
Post a Comment